Zelfverzekerd op wereldreis met deze uitdagingen

Zelfverzekerd op wereldreis met deze uitdagingen

Een wereldreis maken is de droom van veel mensen. Nieuwe culturen ontdekken, verschillende gerechten proberen en jezelf tegenkomen. Allemaal zaken die een wereldreis de uitdaging van je leven maakt. Naast alle positieve zaken die je meemaakt op reis, kunnen er natuurlijk ook dingen minder goed gaan. Zaken zoals incontinentie of diefstal zijn net zoals in het dagelijkse leven niet uitgesloten.
Welke zaken kunnen er gebeuren en hoe ben je hier op voorbereid?

Je vlucht missen

Het missen van een vlucht wil je natuurlijk niet mee maken. Het is een slechte start van je vakantie en je kan er kostbare tijd mee verliezen. Zorg er dus voor dat je ruim op tijd op het vliegveld bent. Zo voorkom je onaangename verrassingen en kan je in alle rust op reis vertrekken. Je kan bijvoorbeeld een taxiservice boeken om je naar het vliegveld te brengen of slaap in een hotel dicht bij de luchthaven. Zo kan je fris en uitgeslapen aan je vakantie beginnen.

Verlies van bagage

Normaal gezien komt je reiskoffer bij een vliegvakantie altijd aan op de bestemming van het vliegtuig. In uitzonderlijke gevallen kan het echter voorvallen dat de luchtvaartmaatschappij niet weet waar je bagage is. Het is hierbij belangrijk dat je een compensatie aanvraagt bij de luchtvaartmaatschappij zodat je de nodige zaken op die plek kan aankopen.
Stop voor de zekerheid je telefoonoplader, een kleine toilettas en ondergoed in je handbagage. Zo kan je de eerste paar uur toch uit de voeten.

Lichamelijke ongemakken

Op reis kan je last hebben van lichamelijke kwaaltjes: misselijkheid, diarree, hoofdpijn… Zorg er voor dat je over een uitgebreide reisapotheek beschikt. Zo heb je altijd een oplossing voorhanden. Denk ook aan zaken zoals: malariapillen, muggenspray en voorbehoedsmiddelen.
Heb je last van incontinentie? Neem dan zeker voldoende Tena incontinentiemateriaal mee in je reiskoffer. Zo kan je gerust op reis vertrekken.

Eenzaamheid

Als je lang van huis bent kan je last krijgen van heimwee. Plan dus regelmatig telefoon- en videogesprekken in met vrienden en familie. Zo blijven ze op de hoogte van je avonturen. Via sociale media kan je ook je vakantiekiekjes en filmpjes posten. Zo kan het thuisfront meegenieten van alle adembenemende plekken die je bezoekt.

Diefstal

Op drukke plekken zoals metro’s en musea is een diefstal jammer genoeg snel gebeurd.
Zorg er voor dat je je geld en kaarten op verschillende plaatsen bewaart. Zo ben je niet meteen alles kwijt als je toch beroofd wordt. Belangrijke documenten kan je het best bewaren in de kluis van je accommodatie. Het afsluiten van een goede verzekering tegen diefstal is geen overbodige luxe als je op reis vertrekt.
Ben je toch het slachtoffer van een gauwdief, wendt je dan zo snel mogelijk tot de lokale politiediensten.

Wisselende weersomstandigheden

Tijdens je wereldreis zal je terecht komen op verschillende plekken met erg diverse weersomstandigheden. Neem zaken zoals een zonnehoed en zonnecrème mee, maar denk zeker ook aan waterdichte schoenen en een goede regenjas. Via een app op je smartphone kan je gemakkelijk de weersvoorspellingen in de regio opvolgen. Zo ben je altijd voorbereid op een regenvlaag of stralende zon.

Zo zie je maar, voor elk probleem bestaat er een passende oplossing. Laat deze zaken je zeker niet tegenhouden om deze reiswens in vervulling te laten gaan!