Met de trein door Peru! Kan dat?

Treinreizen door Peru: Tips voor een geweldige, budgetvriendelijke reis

Reizen door Peru is een ervaring als geen ander. Van de Andes tot de Amazone en van de Stille Oceaan tot de Atlantische Oceaan, Peru heeft het allemaal. Je kunt door het grootste deel van het land reizen op een budget, met verschillende betaalbare treinopties beschikbaar. Hier vind je hoe je dit geweldige land met een budget kunt verkennen.

Neem de trein naar Machu Piccu

Machu Picchu, de “verborgen stad” van Peru, is een van de meest iconische bestemmingen van het land. De site staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is het onderwerp geweest van talloze boeken en films. Om er te komen kan stressvol zijn met alle toeristen, dus reizen naar Machu Picchu met de trein kan de beste optie zijn voor sommige reizigers. Reizen van Cusco naar Machu Picchu is erg goedkoop en gemakkelijk. Je kunt een taxi naar het treinstation nemen voor ongeveer $5. Vanaf het treinstation kun je een taxi naar Aguas Calientes nemen voor $20 of minder. De treinrit van Cusco naar Aguas Calientes duurt slechts 6 uur en kost slechts $3,25 USD. Je kunt je tickets van tevoren online boeken om de beste prijzen te krijgen.

Treinreizen in Peru is goedkoop en gemakkelijk

Met de trein door Peru reizen is een fantastische ervaring, zelfs als je niet in Cusco aankomt; alle stations zijn prachtig en het land is prachtig, dus het is zeker een goed excuus om meer van het land te verkennen. Natuurlijk kun je ook een reis boeken tussen de twee steden, wat duurder is maar een comfortabelere manier van reizen. Treinkaartjes zijn zeer betaalbaar en zijn de beste optie voor backpackers en budgetreizigers. Het enige nadeel is dat treinen alleen overdag rijden, dus je kunt je reis beter zo plannen dat je niet ’s nachts in de trein hoeft te slapen. Als je een comfortabele zitplaats vindt, kun je ook overdag slapen of een dutje doen om wat geld te besparen. Er zijn verschillende treinopties om tussen Cusco en Lima te reizen, en de meeste zijn erg goedkoop.

Neem een lunch en een snack mee voor in de trein

Peruanen zijn trots op hun eten, en je zult in de trein veel verschillende gerechten kunnen proeven. Neem een herbruikbare waterfles mee om gehydrateerd te blijven en een kleine lunch om te voorkomen dat je honger krijgt van de reis. U kunt snacks kopen op het treinstation of bij uw zitplaats. Drink voldoende water en eet een gezonde maaltijd om uw energie op peil te houden en uw portemonnee vol te houden. Je kunt ook een goed boek of tijdschrift meenemen om je bezig te houden tijdens het reizen. De treinstations in Peru zijn prachtig, en je zult van elke stop willen profiteren. Verken de stad waar je bent en geniet van de lokale cultuur door vragen te stellen en contact te maken met de mensen om je heen. Dit is een geweldige kans om meer te leren over andere culturen en culturele kennis uit te wisselen met iemand uit een ander land.

Breng de nacht door op een hacienda en geniet van de lokale cultuur

Er zijn een paar opties beschikbaar als het gaat om slapen in de trein. Je kunt altijd in de trein door het hele land slapen, of je kunt overnachten in een stadje onderweg. Sommige stations hebben slaapwagons die je voor de nacht kunt boeken, en veel stations hebben couchettes of hostels. Je kunt ook een privéhut of haciënda boeken voor een meer comfortabele nachtrust. Sommige haciënda’s worden gerund door families, en je kunt interactie hebben met de lokale bevolking door hen vragen te stellen en meer te leren over hun cultuur. Haciënda’s bieden ook veel privacy, zodat u wat tijd voor uzelf kunt hebben.

Bezoek andere steden tijdens een dagtrip vanuit Cusco

Er zijn veel kleine steden in Peru die je kunt bezoeken tijdens een dagtrip vanuit Cusco. De stad Arequipa is een van de mooiste steden ter wereld en een uitstekende optie voor reizigers die meer van het land willen verkennen terwijl ze Lima overslaan. U kunt ook een kijkje nemen in de Amazone rivierstad Iquitos. Tot slot kunt u een bezoek brengen aan de stad Chachapoyas in de Heilige Vallei. Al deze plaatsen zijn zeer goed te voet te bereiken en kunnen gemakkelijk worden verkend tijdens dagtrips vanuit Cusco. Met deze dagtochten kunt u meer van het land ontdekken terwijl u binnen een klein budget blijft.

Dus..

Reizen door Peru is een ervaring als geen ander. Van de Andes tot de Amazone en van de Stille Oceaan tot de Atlantische Oceaan, Peru heeft het allemaal. Je kunt door het grootste deel van het land reizen op een budget, met verschillende betaalbare treinopties beschikbaar. Hier lees je hoe je dit geweldige land met een budget kunt verkennen.