Suriname: 5 redenen waarom je erheen zou moeten reizen

Suriname: 5 redenen waarom je erheen zou moeten reizen

Reizen naar Suriname is nu gemakkelijker dan ooit. Met meer dan 30 internationale vluchten per week is het gemakkelijk om er te komen vanuit de V.S., Europa en de meeste andere delen van de planeet. Het land is ook de thuisbasis van enkele van de beste eco-lodges en avontuurlijke activiteiten in de wereld. Als u nog nooit in Suriname bent geweest, zal dit artikel u op andere gedachten brengen.

Suriname is een ongerept juweel.

Er zijn zoveel dingen te doen en te zien in Suriname. Het is de perfecte plek om naartoe te gaan als u van outdoor activiteiten houdt, avontuurlijk toerisme, wandelen, vogels kijken, snorkelen, duiken, of gewoon wilt ontspannen in de natuur. Het is een must als u van canyoning, bungee jumping, wildwatervaren, olifantentochten, paardrijden, klimmen, surfen, vissen, kajakken, wandelen, trektochten maken, vogels kijken, snorkelen, duiken, vissen, of gewoon wilt ontspannen en tot rust komen. Het land heeft verschillende nationale parken en natuurreservaten, zodat u het regenwoud, de savanne, de mangroven en de koraalriffen kunt verkennen. Een van de leuke dingen van het land is dat je in een dag of twee dezelfde plek kunt bezoeken met alle flexibiliteit in je schema. Het eten is heerlijk en nog goedkoop ook! Het is een paradijs voor natuurliefhebbers. U kunt de Saha rivier en de Marowijne brug bezoeken. U kunt wandelen en trektochten maken in het gebied van het Coroban National Park of de mangrovebossen van de Pomeroon of de Wainyam Rivier bezoeken. U kunt tochten maken en de verschillende plantages in het land bezoeken. De plantages produceren ’s werelds beste en duurste merk vanille. De tropische vruchten die u er kunt vinden zijn de meest exotische ter wereld zoals de durian, een vrucht die een zeer sterke geur heeft maar dan smaakt naar room. Als u geen fan bent van sterke geuren kunt u overwegen een sjaal mee te nemen.

Het is veilig om er te reizen.

Het land heeft een turbulent verleden gehad, maar het is nu een veilige plaats voor toeristen. Er zijn enkele problemen geweest in verband met de handel in drugs en mensen, maar er is nu een grote inspanning om deze problemen uit de wereld te helpen. Bezoekers moeten zich ervan bewust zijn dat er in het uiterste noorden van het land nog veel malaria voorkomt. Afgezien daarvan zijn er geen andere ernstige gezondheidsproblemen die reizigers zorgen moeten baren.

Er zijn zoveel dingen te doen en te zien in Suriname.

Het land heeft vele attracties te bieden. De hoofdstad, Paramaribo, is een interessante plaats om te bezoeken. Het heeft een koloniale uitstraling en de straten staan vol met interessante winkels. De architectuur is kleurrijk en interessant, en er is een grote culturele scène in de stad. De nationale parken en natuurreservaten zijn een geweldige plek om te bezoeken. Er zijn talloze rivieren en watervallen in het land, ideale plekken om te kajakken of te duiken. De wetlands van het Coroban Nationaal Park zijn een populaire bestemming voor vogelaars. De Saha-Rio Marowijne Brug is een prachtig bouwwerk en een mooi fotomoment.

Het eten is heerlijk en nog goedkoop ook!

Het eten in het land is goedkoop en heerlijk. In de verschillende restaurants en straatstalletjes kun je allerlei soorten eten vinden. U kunt goedkoop, lokaal en authentiek eten zoals roti (ook wel roti canai genoemd), curry, of curry kip voor minder dan een euro per portie. In het land zijn enkele van de beste restaurants ter wereld te vinden. Er zijn geweldige internationale restaurants in de hoofdstad Paramaribo, maar ook op het platteland kunt u uitstekende lokale gerechten vinden. Ook de drankvoorziening is geweldig. U vindt er een keur aan lokale dranken, van rum tot bier en frisdrank. Als u iets sterkers wilt, kunt u in het land geweldige rumdranken vinden. Als u in de hotels verblijft, zult u merken dat ze een bar hebben waar u rum punches of andere alcoholische dranken kunt krijgen tegen een lage prijs. Als u in de buitenlucht bent en een drankje wilt drinken met uw vrienden of wilt ontspannen met een koude bij de rivier, kunt u dat gemakkelijk doen.

Je kunt de hele nacht feesten als je daar bent.

De expatgemeenschap in het land is een geweldige mix van mensen uit de hele wereld. De expatgemeenschap speelt een belangrijke rol in het sociale leven van het land, dus er is altijd wel een feestje of een sociaal evenement gaande. Er zijn geweldige nachtclubs en bars waar u zich kunt vermaken. Als u naar de clubs wilt gaan die populair zijn onder de expatgemeenschap, kunt u dat gemakkelijk doen. Als u naar clubs wilt gaan die niet zo mainstream zijn, maar toch goed, kunt u dat ook gemakkelijk doen.

Vergeet je zwemkleding niet, je zult het nodig hebben!

Het land is een paradijs voor natuurliefhebbers. Als je van watersport houdt, is er genoeg te doen in het land. U kunt kajakken op de waterwegen, duiken, snorkelen, boottochten maken en de verschillende nationale parken bezoeken. U kunt leren surfen in de stad of op de rivier. U kunt ook zwemlessen nemen, watersporten beoefenen zoals paddle tennis enzovoort. De stranden in het land zijn geweldig, dus je kunt je prima vermaken aan het water. Het land is ook een geweldige plek om te wandelen en trektochten te maken. Het regenwoud, de savanne, de mangroven, de koraalriffen en de savanne-ecosystemen zijn allemaal plaatsen waar je kunt wandelen of trektochten kunt maken. Er zijn veel touroperators die dit soort activiteiten aanbieden, en u kunt ook gidsen vinden op populaire reissites als u het land zelf wilt verkennen.

Dingen om te overwegen voordat u naar Suriname gaat: Hoe te gaan en veiligheidsoverwegingen

Als u naar Suriname wilt reizen, zijn hier enkele dingen die u moet overwegen voordat u gaat. – Bezoek de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van het land dat u wilt bezoeken om informatie te krijgen over de huidige reisadviezen en eventuele nieuwe beperkingen die kunnen worden opgelegd. – Controleer de weers- en wegomstandigheden in de regio die u wilt bezoeken om er zeker van te zijn dat de reis veilig en aangenaam zal zijn. – Zorg ervoor dat u over de documenten beschikt die u nodig hebt om het land te bezoeken, zoals een paspoort en een visum. – Neem voldoende geld mee en zorg ervoor dat het op een veilige plaats wordt bewaard. – Geef nooit geld of iets van waarde aan een vreemde, zelfs niet als hij of zij beweert een gids of een touroperator te zijn. – Reis altijd in groepen en houd uw armen en benen altijd binnen het voertuig.

Samenvatting

Als u nog nooit in Suriname bent geweest, mist u een onaangetast juweel, een veilige plek waar veel te doen en te zien is, heerlijk eten, en heerlijk drinken, en de kans om de hele nacht te feesten.