Regenseizoen in Zuid-Amerikaanse landen: enkele tips!

Regenseizoen in Zuid-Amerikaanse landen: enkele tips!

Zuid-Amerika is een groot werelddeel waardoor er verschillende klimaten heersen. Op het moment dat het in Nederland winter is, is het in Zuid-Amerika zomer. En onze zomer valt tijdens de Zuid-Amerikaanse winter. Ook kennen de meeste landen een regenseizoen, die overigens niet allemaal tegelijk lopen. Wil jij meer te weten komen over het regenseizoen in landen als Brazilië, Peru en Argentinië? Lees dan snel verder!

Populaire toeristische plekken

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika met een oppervlakte van 8,5 miljoen vierkante kilometer. Dit land beslaat zo ongeveer de helft van het continent. Het is dan ook niet gek dat Brazilië twee regenseizoenen kent. In het noordelijke deel regent het veel van mei tot en met augustus. Het zuidelijke deel tot aan Rio de Janeiro kent van november tot en met april een regenseizoen. Daarnaast is Peru een populaire bestemming voor toeristen. Met name Machu Picchu trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Een deel van het Andesgebergte is gelegen in Peru. In dit gebied vindt het regenseizoen plaats van november tot en met april. In het Amazonegebied, een topisch regenwoud, vallen er het hele jaar door tropische regenbuien. In het voor- en najaar kan er veel regen vallen in het midden en noorden van Argentinië. Ook kunnen de temperaturen dan aardig oplopen. Er valt met name veel regen tussen oktober en april.

Warme en luchtige kleding

Als je een rondreis gaat maken door Zuid-Amerika kan je het beste zorgen voor verschillende soorten kleding in jouw koffer of backpack. Aangezien niet alle landen op hetzelfde moment een regenseizoen hebben, kan het zijn dat je de ene week door de stromende regen reist, terwijl je een paar weken later in een droge en warme woestijn rondtrekt. Daarom is het verstandig om regenbestendige kleding, maar ook luchtige en warme kleding mee te nemen. Ga goed voorbereid op reis en trotseer de Zuid-Amerikaanse regenbuien met AGU regenjassen. Deze speciale jassen zijn geschikt voor allerlei buiten activiteiten, aangezien ze water- en winddicht zijn én ademen. Ze zijn compact op te bergen waardoor je ze makkelijk mee op reis neemt.

Lees je van te voren goed in

Ook tijdens het regenseizoen kan je last hebben van muggen. De malariamug komt voor in sommige delen van Zuid-Amerika, lees je hier van te voren goed over in. Als je naar een gebied gaat waar de malariamug voorkomt, kan je malariatabletten slikken. Daarnaast is het verstandig dat je altijd anti-muggenspray bij je hebt. Zo kan je voorkomen dat je lek wordt geprikt tijdens jou rondreis door Zuid-Amerika. Sommige landen hebben regelmatig zware stormen of overstromingen tijdens het regenseizoen. Sla deze landen liever even over of bezoek ze op een later moment. De Amazone is een plek waar overstromingen plaats kunnen vinden tijdens het regenseizoen. Het kan zijn dat bepaalde regio’s dan niet bereikbaar zijn.