De 8 Beste Surfspots van Ecuador: Ontdek de mooiste stranden

De 8 Beste Surfspots van Ecuador: Ontdek de mooiste stranden

Op zoek naar de perfecte surfbestemming? Zoek niet verder. Ecuador is een van de beste plaatsen om te leren surfen. Met een totale kustlijn van 474 kilometer vind je op bijna elke hoek eindeloze golven. Je hebt je opties als het gaat om het kiezen waar je je tijd wilt doorbrengen om te leren hoe je een golf moet berijden. In deze post zetten we de top 6 surfspots in Ecuador op een rijtje die je niet mag missen als je van plan bent om surfen als hobby te nemen of als onderdeel van je reisroute.

Frog Tomb

Gelegen op de Galápagos Eilanden, is de Frog Tomb de enige surfspot of duikspot op alle eilanden. Met een gemiddelde golfgrootte van 2 meter is het geen wonder dat dit een van de populairste plekken ter wereld is om te leren surfen. Surfen tussen de vulkanische rotsen en het vulkanische zand is wat deze spot zo uniek maakt. Je kunt zelfs vreemde zeedieren rond de rotsen zien zwemmen, wat surfen hier heel bijzonder maakt. Frog Tomb is ook beroemd om zijn levendige zeeleven en kleurrijke koraalriffen. Wanneer moet je gaan? De beste tijd om hierheen te gaan is tussen november en februari. Tijdens deze maanden is de zee kalm en bevorderlijk voor het surfen.

Mosquito Beach

Mosquito Beach is een van de meest populaire plekken ter wereld om te surfen. Gelegen aan de noordkust van Ecuador, biedt deze spot een eindeloos divers spectrum aan golven. De beste tijd voor een bezoek is tussen maart en mei, wanneer de golven op hun hoogtepunt zijn. Tijdens dit seizoen zijn de winden licht en de meeste surfers verkiezen om tijdens deze tijd te komen. Als je het surfen wilt ervaren zonder de drukte, dan is maart de beste maand om te bezoeken. Als je wilt surfen in het droge seizoen, dan is februari de beste maand om te komen. Als je dit strand eenmaal gevonden hebt, zul je verliefd worden op de plek. Als je meer wilt leren over surfspots in Ecuador, bekijk dan het volgende artikel.

Piedras Blancas

Gelegen aan de zuidkust van Ecuador, is Piedras Blancas een andere beroemde surfspot. Dit strand heeft een lange strook zand die perfect is om te surfen. Het is wat meer afgelegen dan andere spots en je kunt hier je eigen ritme vinden. Je vindt hier ook een kleinere versie van Pipeline, een van de beroemdste spots ter wereld. Piedras Blancas is perfect voor zowel beginners als experts. Je vindt hier zelfs een paar plekken waar je een board kunt huren bij een local. Wanneer moet je gaan? De beste tijd om te gaan is tussen mei en september, wanneer de golven op hun hoogtepunt zijn. De golven kunnen hier behoorlijk groot worden, maar ze zijn tegelijkertijd ook kalm en zacht.

El Rancho

Deze surfspot ligt aan de zuidoostelijke kust van Ecuador en is een andere populaire spot. Het is een van de mooiste spots van het land en ook een van de beste plaatsen om te leren surfen. Het heeft een eindeloze variëteit aan golven en is ideaal voor zowel beginners als gevorderden. Als je meer wilt weten over de surfspots in Ecuador, ga dan naar het volgende artikel. El Rancho is perfect voor diegenen die graag nieuwe plaatsen ontdekken. Je vindt dit strand vrij afgelegen en je kunt het zo lang verkennen als je wilt. Het is ook vrij goedkoop, maar u kunt het meeste uit uw reis halen door het huren van een boot of een boottocht. El Rancho heeft ook een aantal plaatsen waar je kunt overnachten, waardoor het erg gemakkelijk is. Wanneer moet u gaan? De beste tijd om te gaan is tussen mei en september, wanneer de golven op hun hoogtepunt zijn. De golven kunnen hier behoorlijk groot worden, maar ze zijn tegelijkertijd ook kalm en zacht.

Cocoa Beach

Dit strand is te vinden aan de noordkust van Ecuador en is een populaire plek onder surfers. Het is een van de mooiste stranden van het land en heeft een gevarieerd aanbod aan golven. De beste tijd om het te bezoeken is tussen september en januari, wanneer de golven op hun hoogtepunt zijn. In deze periode zijn de winden kalm. Als je op zoek bent naar meer surfplekken in Ecuador, ga dan naar het volgende artikel. De beste manier om dit strand te verkennen is door een boot te huren. De golven hier zijn perfect om te surfen, dus dat wil je niet missen. De beste manier om dit strand te verkennen is door een boot te huren, want er is een privéstrand waar je gratis gebruik van kunt maken. Bovendien zijn er een aantal fantastische plaatsen om te verblijven, zoals pueblos blancos, oftewel witte stadjes. Je kunt dit strand zo lang verkennen als je wilt, want het is vrij afgelegen. Wanneer moet u gaan? De beste tijd om te gaan is tussen september en januari, wanneer de golven op hun hoogtepunt zijn. In deze periode zijn de winden kalm.

Caraquez Bay

Deze surfspot ligt aan de zuidkust van Ecuador en heeft perfecte golven voor alle niveaus van surfers. Het heeft een gevarieerd aanbod aan golven, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als experts. Het is vrij afgelegen, waardoor het de beste plek is om te leren surfen. Als je op zoek bent naar meer surfspots in Ecuador, ga dan naar het volgende artikel en check ook eens onze blog over hoe je moet leren Salsa dansen. Deze baai is perfect voor diegenen die graag nieuwe plaatsen ontdekken. Je kunt de baai zo lang verkennen als je wilt, omdat het vrij afgelegen is. Er zijn ook een aantal geweldige plekken om te verblijven, zoals pueblos blancos, dat zijn witte dorpen. Je kunt deze baai zo lang verkennen als je wilt, want hij is vrij afgelegen en heeft een aantal prachtige uitzichten. Wanneer moet u gaan? De beste tijd om te gaan is tussen september en januari, wanneer de golven op hun hoogtepunt zijn. In deze periode zijn de winden kalm.

St. Lawrence

Deze surfspot ligt aan de zuidkust van Ecuador en heeft perfecte golven voor surfers van alle niveaus. Het is vrij afgelegen en beschikt over een divers aanbod aan golven, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als experts. Als je op zoek bent om meer surfspots in Ecuador te ontdekken, ga dan naar het volgende artikel. Deze spot is perfect voor het verkennen van nieuwe plaatsen. Het is vrij afgelegen en heeft een aantal prachtige uitzichten, waardoor het geweldig is om te verkennen. Er zijn ook een aantal geweldige plekken om te verblijven, zoals pueblos blancos, die zijn witte steden. Het is ook vrij dicht bij het strand, wat het verkennen van deze plek nog beter maakt. Je kunt deze baai zo lang verkennen als je wilt, want hij is vrij afgelegen en heeft een aantal prachtige uitzichten. Wanneer moet u gaan? De beste tijd om te gaan is tussen september en januari, wanneer de golven op hun hoogtepunt zijn. In deze periode zijn de winden kalm.

Puerto Andagua

Deze surfspot ligt aan de noordkust van Ecuador en heeft perfecte golven voor alle niveaus van surfers. Het heeft een gevarieerd aanbod aan golven, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als experts. Als je op zoek bent om meer surfspots in Ecuador te ontdekken, ga dan naar het volgende artikel. Deze plek is perfect voor het verkennen van nieuwe plaatsen. Het is vrij afgelegen en heeft een aantal prachtige uitzichten, waardoor het geweldig is om te verkennen. Er zijn ook een aantal geweldige plekken om te verblijven, zoals pueblos blancos, die zijn witte steden. Je kunt deze baai zo lang verkennen als je wilt, want hij is vrij afgelegen en heeft prachtige uitzichten. Wanneer moet u gaan? De beste tijd om te gaan is tussen september en januari, wanneer de golven op hun hoogtepunt zijn. In deze periode zijn de winden kalm.

Puerto Cortez

Gelegen aan de noordwestelijke kust van Ecuador, is deze surfspot populair bij zowel de lokale bevolking als bij toeristen. Het heeft perfecte golven voor alle niveaus van surfers en is vrij afgelegen, waardoor het perfect is voor zowel beginners als experts. Als je op zoek bent naar meer surfspots in Ecuador, ga dan naar het volgende artikel. Deze spot is perfect voor het verkennen van nieuwe plaatsen.