6 tips om snel Spaans te kunnen leren

6 tips om snel Spaans te kunnen leren

Spaans is één van de meest gesproken taal ter wereld. Daarom is het zeker handig als je een woordje Spaans spreekt tijdens je reis naar Latijns-Amerika. Als je besluit om Spaans te leren voor je volgende reis dan heb je natuurlijk geen jaren de tijd. Het snel leren van een taal is een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. Traditionele cursussen zijn vaak gebaseerd op jarenlang studeren. Maar er zijn gelukkig genoeg manieren om de taal sneller onder de knie te krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste studiemethodes te kiezen om deze prachtige taal te leren.

1. Probeer van alles in het Spaans

Een van de beste manieren om een taal snel te leren is door zoveel mogelijk met de taal in aanraking te komen. Dit kun je doen door Spaanse muziek te luisteren, Spaanse films en series te kijken en Spaanstalige vrienden te maken. Via streaming services als Netflix kun je vaak Spaanse ondertiteling selecteren. Daarbij zijn er genoeg Spaanse series en films op het internet te vinden. Een andere optie is om Spaanse spelletjes te spelen. Denk hierbij aan Spaanse kruiswoordpuzzels en scrabble. Online casino’s als bet777 hebben ook een Spaanstalige website waarop je spelletjes kunt spelen. Als spelletjes, series en films niets voor jou zijn dan zijn er altijd nog podcasts waar je naar kunt luisteren.

2. Denk in het Spaans

Dit is waarschijnlijk een lastige, vooral in het begin. Maak het jezelf ook niet te moeilijk en begin bijvoorbeeld met 5 minuten per dag. Noteer de woorden of zinnen waar je niet op kunt komen en zoek ze later op. Op deze manier leer je woorden die je daadwerkelijk in het dagelijks leven gebruikt. Consistentie is erg belangrijk als je vooruitgang wil maken.

3. Gebruik Spaans in het dagelijks leven

Heb je Spaans al een beetje onder de knie? Overweeg dan om de instellingen van je telefoon en laptop in het Spaans te veranderen. Als je apparaten in het Spaans zijn dan heb je geen andere keuze dan te oefenen. Je brengt waarschijnlijk toch al dagelijks heel wat tijd door op je telefoon.

4. Zoek een taalmaatje

Door dagelijks of wekelijks Spaans te spreken met andere studenten zul je je taalvaardigheid sneller verbeteren. Spreken moedigt je aan om snel na te denken, te begrijpen wat je gesprekspartner zegt en een antwoord te formuleren.

5. Trek in bij een Spaanstalig gezin

Als je de mogelijkheid hebt dan kunnen we je zeker aanraden om bij een Spaans gastgezin te verblijven. Doro bij een lokaal gezin te wonen leer je niet alleen de taal kennen, maar ook de cultuur. Het zal je leerproces versnellen en het is een unieke ervaring. Er zijn bepaalde organisaties die dit soort uitwisselingen organiseren, maar je kunt ook een working holiday doen. Zo’n working holiday is vaak vrijwilligerswerk of werk tegen een kleine vergoeding. In een hoop gevallen krijg je onderdak en eventueel maaltijden in ruil voor je werk. Working holidays worden over de hele wereld aangeboden, en dus ook in Spaanstalige landen. Je zult zien dat dit een zeer effectieve manier is om de taal te leren.

6. Houd een dagboek bij

Misschien heb je nog nooit een dagboek bijgehouden, maar als een nieuwe taal leert dan is het een goed moment om te beginnen. Elke dag een paar minuten schrijven kan al helpen om sneller Spaans te leren. Je kunt over van alles schrijven. Bijvoorbeeld iets wat je hebt meegemaakt, hoe je dag was of wat je plannen voor de toekomst zijn. Houd ook zeker een woordenboek bij de hand zodat je nieuwe woorden op kunt zoeken. Op deze manier gebruik je woorden die je misschien nog niet geleerd hebt.