Single reizen naar Ecuador

Single reizen naar Ecuador

Een rondreis door Ecuador is een avontuur! Maak kennis met de uiteenlopende landschappen, reis door jungles, langs vulkanen en over hoge bergen. Weinig landen zijn zo compleet als vakantiebestemming als Ecuador.

Als aanbieder van single reizen is Simi de grootste aanbieder van groepsreizen voor jongeren tussen de 18 en 32 jaar. Ecuador is slechts 1 van de meer dan 35 bestemmingen waaruit je kunt kiezen voor een avontuurlijke vakantie met mensen van je eigen leeftijd. Je boekt altijd een single groepsreis waar minimaal 70% van de reizigers alleen heeft geboekt. Daarnaast hanteren we een samen-uit-samen-thuis principe waarbij je zowel heen als terug met je reisgenoten vliegt. Wel zo gezellig!

Single groepsreis Ecuador

Met deze rondreis vlieg je naar Quito, de hoofdstad van Ecuador, gelegen op maar liefst 2850 meter hoogte maak je direct kennis met het bergachtige landschap. We bezoeken het historisch centrum van Quito, nemen de kabelbaan naar 4000 meter hoogte en kunnen op die manier ook even goed wennen aan de hoogte.

Van hieruit reizen we door naar het tropisch regenwoud en brengen een bezoek aan de vlindertuin waar we de grote Garangtuan vlinders kunnen zien.

We trekken vervolgens naar de kleurrijke markt van Otavalo waar we een traditionele dag hebben en kennismaken met de cultuur en gebruiken in Ecuador.

Hiken in de bergen!

Na een paar rustige introductiedagen maken we een prachtige wandeling langs een kratermeer. De dag erna maken we een trektocht door het Cotopaxi National Park en een wandeling door de Toach kloof. We maken in totaal vier dagen lang hikes en eindigen bij de Chimborazo vulkaan. Deze gaan we niet helemaal beklimmen, maar we wandelen tot aan de gletsjervoet van deze hoogste berg van Ecuador.

Hiken in de jungle

Wat Ecuador een bijzondere bestemming maakt is dat je er niet alleen hoge bergen hebt, maar ook echt jungle. We maken een trektocht door het Amazone-gebied, een compleet andere ervaring die je ongetwijfeld bij gaat blijven.

Maar, we blijven een aantal dagen in het jungle-gebied en gaan onder andere raften, maken een mooie wandeling door een canyon en brengen een bezoek aan Isla Anaconda.

Sportieve single reis

Met het boeken van een rondreis door Ecuador boek je een avontuurlijke, afwisselende single reis Ecuador met heel veel inbegrepen excursies. Je reist uitsluitend met mensen van tussen de 18 en 32 jaar. Tijdens deze rondreis maak je verschillende hikes. Het is dus wel van belang dat je een beetje sportief aangelegd bent. Aan de andere kant is de rondreis voor iedereen met een goede conditie prima te doen. Goed ingelopen wandelschoenen zijn wel van belang.

Een reis door Ecuador is een avontuur. Houd er rekening mee dat in Zuid-Amerika alles net even anders kan lopen dan gepland. Boek een reis naar Ecuador alleen als je een flexibele opstelling hebt en om kunt gaan met wijzigingen. Je moet voor deze reis wel een beetje avontuurlijk ingesteld zijn, maar gaat dan wel het avontuur van je leven krijgen!

Andere reizen in de regio

Behalve naar Ecuador kun je met Simi onder meer afreizen naar Cuba, Costa Rica en Mexico. Ook Noord-Amerika en Canada zijn opgenomen in het reisaanbod. Ben je dus op zoek naar een reis met het nodige avontuur, maar bij voorkeur met een beetje jonge mensen? Dan is zo’n single reis zeker wat voor jou. Verreweg het grootste deel van de reizigers boekt de reis als single reiziger. Vooraf kun je online kennismaken met je reisgenoten. Zo leer je elkaar al een beetje kennen voor je vertrekt en kun je met een gerust hart genieten van een onvergetelijke vakantie.