Reisblog Mexico VS Tanzania!

Reisblog: Mexico VS Tanzania!

Wanneer je afreist naar Mexico of Tanzania, kan je genieten van een avontuurlijke vakantie, maar ook een strandvakantie behoort tot de mogelijkheden. Beide landen zijn rijk aan cultuur en hebben een prachtige natuur. Of je nu afreist naar Noord-Amerika of Afrika, je zal hoe dan ook de tijd van je leven hebben!

Historische Mayatempels

Leer meer over de geschiedenis en cultuur van Mexico in de hoofdstad van het land: Mexico City. In het historische centrum van de stad wordt het plein Plaza de la Constitución omringd door verschillende prachtige gebouwen. Guanajuato is misschien wel de mooiste stad van Mexico, met zijn kleurrijke straatjes, het sfeervolle centrum en koloniale huizen. Daarnaast zijn de Mayatempels een absolute must-visit tijdens een bezoek aan Mexico. Een van de bekendste tempels is Chichén Itza, welke gelegen is op het schiereiland Yucatan. Sluit de vakantie af in een van de badplaatsen Cancun of Playa del Carmen. Geniet hier van de parelwitte stranden en helderblauwe zee.

Spot the Big Five

Heb je altijd al gedroomd om een safari te maken, dan is Tanzania de perfecte bestemming. Hier spot je de Big Five in een van de nationale parken, maar daarnaast kan je er genieten van de natuur en rust of juist meedoen aan een avontuurlijke activiteit. Veel mensen reizen af naar Tanzania voor het Serengeti Nationaal Park, wat misschien wel het bekendste wildpark van het land is. Huur een echte Safari jeep en ontdek wilde dieren zoals jachtluipaarden, zebra’s en gnoes. Het idyllische eiland Zanzibar hoort bij Tanzania en is de perfecte bestemming als je de rust wilt opzoeken. Tot slot reizen fanatieke bergbeklimmers naar Tanzania af om de Kilimanjaro te beklimmen.

Visum Tanzania en Mexico

Denk eraan dat je ook aan de praktische zaken moet denken voorafgaand aan de reis. Zo is het belangrijk dat je voor Tanzania een paspoort hebt die nog minimaal een half jaar na aankomst in het land geldig is. Dit geldt voor een enkele inreis, bij een dubbele inreis moet het nog minimaal negen maanden geldig zijn. Ook dien je een visum voor Tanzania aan te vragen. Het paspoort moet voor een reis naar Mexico ook nog minstens een half jaar geldig zijn. Daarnaast heb je als Nederlander geen visum nodig, mits je niet langer in het land verblijft dan 180 dagen.

Kortom, voor een vakantie of rondreis waarbij je wilt genieten van een combinatie van avontuur, natuur en rust, zijn zowel Mexico als Tanzania goed geschikt! Bezoek een van de Mayatempels en kom tot rust op een van de stranden op het schiereiland Yucatan. In Tanzania behoort een safari tot de topactiviteiten, waarbij je kan verblijven midden op de bush. Sluit de reis af op het adembenemend mooie eiland Zanzibar.