Als je er ooit van hebt gedroomd om afgelegen uithoeken van de wereld te verkennen, dan moet je zeker een trektocht in Latijns-Amerika overwegen. Een trektocht is een vorm van wandelen waarbij je enkele uren loopt om je bestemming te bereiken. Het is een buitenactiviteit die overal kan worden gedaan, zelfs in steden of voorsteden. Het is zelfs erg populair in vele delen van de wereld, waaronder Latijns-Amerika en Afrika. Hier zijn onze top 5 plaatsen om te bezoeken als je de authentieke Latijns-Amerikaanse trekking wilt ervaren:

Backpackerspad in Costa Rica

Costa Rica is een land dat reizigers veel trekkingmogelijkheden biedt. Backpackers Paradise is een populaire trekking bestemming in Costa Rica. De Pacifische kust van Costa Rica is een prachtige en diverse regio. De beste tijd om de Pacifische kust te bezoeken is tussen december en april. Costa Rica is ook een goede plek om te bezoeken in de herfst, winter en lente. Mount Arenal is de meest populaire trekkingsplaats in Costa Rica. De trektocht naar de top van de Arenal Vulkaan is een geweldige ervaring voor trekkers. Arenal Volcano is een maestro van natuurlijke schoonheid. Een van de beste dingen van backpacken in Costa Rica is de prijs van de eerste levensbehoeften. Aangezien het land in vergelijking met vele andere landen relatief arm is aan contanten, kun je hier heel goedkoop rondkomen. Het belangrijkste item in dit geval is voedsel. Aangezien Costa Ricanen bekend staan om hun culinaire vaardigheden, kun je een verscheidenheid aan lokale gerechten proberen.

Trektocht in colombia

Colombia is een land dat een grote verscheidenheid aan trektochten biedt. U kunt door de bergen van de Pacifische kust trekken, door het Andesgebergte trekken, door het Amazonebekken trekken, door de Centrale Hooglanden trekken of door de Zuidelijke Laaglanden trekken. De beste tijd om Colombia te bezoeken is tussen juni en november. De beste regio om te bezoeken is de Pacifische kust. In deze periode is het weer namelijk op zijn best, met temperaturen tussen de 21 en 27 graden Celsius. De beste trekkingsgebieden in Colombia zijn de Sierra Nevada de Santa Marta, de Sierra Nevada de Antioquia, de Chibcha bergketen, de Sierra Nevada de Santa Catalina, de Sierra Nevada de Urumbia, de Sierra Nevada de Los Perijuos, de noordelijke bergketen en de oostelijke bergketens.

Peruaans Inca Pad

De Peruaanse Inca Trail is een geweldige keuze voor reizigers die een authentieke trekking in Latijns-Amerika willen ervaren. Het is een van de langste trekkingsroutes ter wereld. Hij begint bij de Amazone en eindigt bij de Stille Oceaan. De beste tijd om de Peruaanse Inca Trail te doen is tussen november en april. Dit is het regenseizoen in Peru, maar het is toevallig ook de beste tijd om de Inca Trail te trekken. De temperatuur in deze periode is warm, rond de 27 graden Celsius. De Peruaanse Inca Trail kan het beste worden gedaan als een backpacking reis. Het is een ongelooflijke reis.

Panamese kanaal route

De Panamakanaalroute is een van de beste plaatsen ter wereld om een trektocht te maken. Dit komt omdat het een route is die een reis door het Panamakanaal met zich meebrengt. De kanaalroute is een uitdagende trektocht die een reis van ongeveer 2.000 km inhoudt. Het duurt ongeveer 20 dagen om de route te voltooien. De beste tijd om de Panamakanaalroute te bezoeken is tussen mei en oktober. Dit is het droge seizoen in Panama, en het weer is het beste in deze periode. De temperatuur ligt in deze periode tussen de 16 en 26 graden Celsius.

Mexicaanse Paseo de las Olas

De Mexicaanse paseo de las olas staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een van de populairste trekkingroutes in Latijns-Amerika. De paseo de las olas is een route die de Mexicaanse resorts van de Riviera Maya met elkaar verbindt. De beste tijd om de Mexicaanse paseo de las olas te bezoeken is tussen april en oktober. Dit is het laagseizoen in de Riviera Maya, en de route is minder druk. De temperatuur in deze periode is warm, rond de 24 graden Celsius.

Slotwoorden

Het beste aan een trektocht in Latijns-Amerika is dat het je veel diversiteit biedt. Je kunt diverse landschappen, cultuur, wilde dieren, klimaat, mensen en activiteiten meemaken. Je kunt veel plezier hebben tijdens je trektocht in Latijns-Amerika. Je kunt ook de schoonheid van de plaats waarderen door je onder te dompelen in de cultuur van de mensen die er wonen. Als je nog nooit een trektocht hebt gemaakt, dan moet je zeker beginnen met de rugzakroute. Je zult in staat zijn om het beste van Latijns-Amerikaanse trektochten te ervaren zonder een fortuin uit te geven aan vliegtickets en accommodatie zoals een full-time trekker zou doen. Je kunt ook geld besparen door te kiezen voor de minder bekende regio’s van het continent in plaats van de meer populaire. In feite zijn de minder bekende regio’s cultureel rijker, bieden ze je meer authentieke ervaringen en zijn ze minder druk bezocht.