Backpacker musthaves voor Zuid-Amerika

Backpacker musthaves voor Zuid-Amerika

Ga je backpacken in Zuid-Amerika? Zorg er dan voor dat je deze musthaves geregeld en bij je hebt zodat je goed voorbereid aan je avontuur kan beginnen. Als het nou gaat om de juiste uitrusting, documenten of je veiligheid en gezondheid, deze tips kunnen je helpen om ervoor te zorgen dat je voor alles voorbereid bent.

De perfecte uitrusting

Wil je van start gaan met je reis naar Zuid-Amerika? Dan is het belangrijk dat je de juiste tas hebt om je spullen mee te nemen. Zoek hiervoor een geschikte backpack voor uit met een heupgordel en die ook tegen slecht weer kan. Als je aan een tas niet genoeg hebt dan kan je ook een kleinere rugzak meenemen. Een rugzak is gemakkelijker mee te nemen dan bijvoorbeeld een leren handtas voor dames. Neem voor de rest de juiste wandelschoenen, kleding en een sneldrogende reishanddoek mee zodat je goed beschermt bent voor verschillende weersomstandigheden, vooral in het regenseizoen.

Reisdocumenten

Wanneer je gaat backpacken in Zuid-Amerika moet je alle reisdocumenten op orde hebben net zoals alle andere reizigers. Het is belangrijk om een paspoort te hebben die nog 6 maanden geldig is na vertrekdatum en in sommige landen is het ook verplicht dat je nog een lege visumpagina hebt voor stempels. Onderzoek vooraf als je ook een visum nodig hebt in het land waar je naartoe wil reizen. Het soort visum is afhankelijk van nationaliteit en verblijfsduur. Sommige landen geven in het land zelf een toeristenvisum uit, maar bij andere landen moet dit vóór het reizen al geregeld zijn. Zorg voor de zekerheid dat je ook een digitale kopie hebt van je reisdocumenten voor het geval als ze gestolen worden of je ze kwijtraakt.

Veilig en gezond op avontuur

Wanneer je naar Zuid-Amerika reist is het belangrijk om te weten of je ook verschillende vaccinaties nodig hebt voordat je in het land komt. In sommige landen moet je namelijk de vaccinaties tegen gele koorts of tyfus hebben voordat je aankomt. Om erachter te komen welke vaccinaties je nodig hebt, kan je voor je de huisarts vragen voor advies. Wanneer je op reis bent is het handig om de medische basisbehoefte bij je te hebben zoals een kleine EHBO kit. Verder is het handig om pillen voor je maag, pijnstiller en anti insectenspray bij je te hebben om te zorgen dat je gezond en veilig kan reizen.

Verzeker je reis

Wanneer je op reis gaat naar een ander land is het handig om een reisverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een reisverzekering zorgt ervoor dat verschillende kosten worden gedekt. Je kunt vaak zelf aangeven wat je wil verzekeren bij deze verzekering maar het belangrijkste is dat je medisch goed gedekt bent voor het geval dat je een ongeluk of ziek wordt in een ander land, wat vooral belangrijk is wanneer je naar afgelegen gebieden gaat reizen. Naast het medische gedeelte dekt het ook de kosten van je spullen wanneer ze gestolen worden. Een reisverzekering kan ook handig zijn wanneer je gaat vliegen en je onverwacht eerder naar huis moet door bijvoorbeeld het overlijden van een familielid of een vriend.